Uutta ja ajan­kohtaista

Päivitämme Facebookiin ja Instagramiin kuulumisia ja tunnelmia, joten ota meidät seurantaan @nakokentta.

18.10.2021

MiYOSMART

Myopian hoito on ajankohtainen aihe ja tulevaisuuden haaste. Ennusteiden mukaan jopa 50% maailman väestöstä on myooppeja vuoteen 2050 mennessä. On tutkittu että nykyinen elämäntapamme ja lisääntynyt lähikatselu sekä digitaalisten laitteiden käyttö aiheuttaa myopian eli likinäköisyyden lisääntymistä.1

Myopian kehittyminen alkaa lapsena ja kun se havaitaan ajoissa, sen etenemistä voidaan hidastaa. Näin pidetään huolta sekä lapsesi näkökyvystä että hänen silmiensä terveydestä.

HOYA on kehittänyt MiYOSMART -silmälasilinssiteknologian, jolla on kliinisesti todistettu vaikutus myopian kehittymiseen; osana hoitoa linssi hidastaa likitaitteisuuden etenemistä keskimäärin 60%:lla.

MiYOSMART on CE-merkitty lääkinnällinen laite. 

27.07.2021

Koululaisten näöntutkimus Tampereen kaupungin palvelusetelillä

Lasten ja nuorten näköasiat ovat meille tärkeitä ja olemme mukana tekemässä yhteistyötä Tampereen kaupungin kanssa koululaisten näön hyväksi.


Kouluterveydenhuollon lähettämänä oppilas saa palvelusetelin jolla pääsee kattavaan näöntutkimukseen näköongelmien syyn selvittämiseksi. Tutkimukseen voi varata ajan puhelimitse nrosta 03-2143530.


Käynnille on hyvä varata aikaa noin 1-1,5 tuntia. Tutkimuksen suorittaa meillä aina lasten näkemiseen erikoistunut optometristi. Tutkimuksen yhteydessä käytetään silmätippoja, jotka sumentavat näköä erityisesti lähelle sekä herkistävät häikäisylle. Tipat vaikuttavat näkemiseen useiden tuntien ajan, joskus jopa seuraavaan päivään. Käynnille tarvitaan mukaan kouluterveydenhoitajalta saatu palveluseteli sekä mahdolliset käytössä olevat silmälasit. Aurinkolasit kannattaa myös ottaa mukaan häikäisyä helpottamaan.


Tervetuloa!

 

#Koululaisennäöntutkimus #Lapset #Koululaiset #Näöntutkimus #Palveluseteli #Optikko #Tampere #Tampereenkaupunki

19.10.2020

Covid-19 optikkoliikkeessä

Palvelemme asiakkaitamme normaaliin tapaan, alla olevat ohjeistukset huomioiden. 

Huomioimme koronaviruksen liikkeessämme THL:n ja Näe Ry:n 7.10.2021 päivitetyn ohjeistuksen mukaisesti. Seuraamme myös Pirkanmaan Sairaanhoitopiirin tiedotusta viruksen leviämisvaiheista ja noudatamme alueellisia suosituksia sekä Aluehallintoviraston (Avi) määräyksiä. 

Pyydämme liikkeessämme asioivia desinfioimaan kätensä tarjolla olevalla käsihuuhteella ennen kehysten sovittamista ja näöntutkimusta. Asioithan meillä vain terveenä, yski ja aivasta hihaan. Ruuhkatilanteessa suosittelemme käytettäväksi kasvomaskia, pidäthän myös etäisyyttä muihin asiakkaisiin. 

Noudatamme normaalia, korkeaa hygieniatasoa ja yleisiä neuvoja tartunnan ehkäisemiseksi. Olemme tehostaneet siivousta ja pyrimme pitämään riittävän turvavälin asiakkaisiimme. Desinfioimme tutkimuslaitteet jokaisen käyttökerran jälkeen ja huolehdimme tehostetusti käsihygieniasta. Asiakkaiden turvallisuuden takaamiseksi henkilökunnallamme on käytössä kasvomaskit.  

Seuraamme viranomaisten ohjeistusta koronaviruksen varalle ja päivitämme toimintaohjeitamme tarvittaessa.