Näkökenttä

Työnäkeminen

Valtioneuvoston päätöksen mukaan työnantajan on hankittava työhön erityiset näyttöpäätelasit, jos tavanomaiset silmälasit eivät ole työhön sopivat työpisteen ergonomisten korjaustenkaan jälkeen. Vuonna 2011 Työterveyslaitoksen johtama tutkimus osoittaa että erityistyölasit parantavat näkemistä ja suoriutumista näyttöpäätetyössä. Lukunopeus erityistyölaseilla on noin 4.5% parempi kuin tavallisilla moniteholaseilla, mikä vastaa yhden työpäivän aikana yli viittä sivua luettua tekstiä. Tutkimuksessa tehtyjen laskelmien mukaan erityistyölasit maksavat itsensä takaisin jopa kolmessa kuukaudessa työn tuottavuuden paranemisena.

Mukava työnäkeminen alkaa luontevasta työasennosta mutta siihen vaikuttavat myös valaistus, ympäristön värit, näyttöpääteruudun koko sekä siinä oleva tekstin ja merkkien suuruus. Toisinaan työpisteen ergonomian tarkistaminen auttaa näkemiseen mutta aina riittävää parannusta ei saada aikaan vaan tarvitaan erillisiä päätelaseja. Suurin tarve erityistyölaseihin on yli 45-vuotiailla, joiden silmän oma akkommodaatiokyky on heikentynyt.

Erityistyölasit ovat aina henkilökohtaiset ja ne on sovitettu yksilöllisten tarpeiden mukaan huomioiden refraktion sekä etäisyydet, jotka henkilön pitää nähdä työskennellessään näyttöpäätteen ääressä.

Olemme myös perehtyneet eri teollisuusalojen työolosuhteisiin ja valmistamme EU-standardin mukaisia optisesti hiottuja työlaseja.

Näkökenttä Ky
Kuninkaankatu 32
33200 Tampere

Puh. (03) 214 3530
Faksi (03) 222 5229

ma - ke 10.00 - 18.00
to - pe 9.00 - 17.00
la 10.00 - 14.00
(kesälauantait suljettu)